Trollkrem av blåbær

Endelig høst og skikkelig herlig dritvær ute. Dyra står inne å koser seg på båsen, og eg koser meg inne med strikkepinnene. Skitvær får virkelig kreativiteten fram. Herlig når vinden uler rundt nova, regnet kjem vannrett og ute på fjorden går bølgene kvite. Må jo ha noe godt til kaffen og strikketøyet. Var så heldig å få besøk for et par dager siden av en dame som kom med 1 kilo blåbær. Det kan eg lage noe godt av.

Blåbær, ordet som gir assosiasjoner til varme sommerdager og blåbær trut. Blåbær er en robust plante, en liten busk som faktisk kan bli hele 50 cm høy. Men det har aldri eg sett noe sted. Blåbær kan brukes til mye. Kompott, saft, syltetøy, kakefyll/pynt, gele for å nevne noe. Blåbær er sammen-snerpende, og dermed et effektiv middel mot kvalme og diare. De er rike på vitaminer, og ble i gamle dager brukt mot skjørbuk. Man kan brygge seg en oppkvikkende te av blåbær blader, og man kan tørke bærene å bruke dem som sunt godteri. Bærene gir også en flott plantefarge.
Men nok om det…. Eg ville lage vafler med trollkrem av blåbær, og her er min oppskrift:

Oppskrift:

  • 5 dl blåbær. Friske eller halvtint.
  • 200 gram sukker
  • 2 eggehviter

Bland bær, sukker og eggehviter.
Pisk det hele fluffy og skummende, husk å pisk lenge nok.
Spis alene, med vaniljesaus eller på vafler.
Dette er virkelig en lett og god dessert.

Takk til Irene for blåbær, og så var det å nyte dagen med strikk, vafler og trollkrem av blåbær.
Høst er ei deilig tid.

Del gjerne :-)
Scroll to top