Hjorterull med pesille

Den nydelige høsten er her og for noen er hjortejakta i gang. For andre …som sauen, kaninen, katta og eg koser vi oss inne i kjølige kvelder. Dette er tiden for inne sysler, og heldig er den som har fått hjortsvanger i hendene for slikt kan det bli nydelig hjortrull av. Så her skal jeg dele ei god oppskrift på en litt annerledes rull. Oppskrifta kom «rekende på ei fjøl» for noen år siden ,den er blitt laget mange ganger og forandret på til den er blitt det den er i dag. Du kan først ha den som gourmet middag, for så nyte restene som kaldt pålegg.

Du trenger:

  • Ei hjortesvange (rulleskinn)
  • ca 80 gram medisterdeig
  • 100 gram strimlet hjortekjøtt
  • En neve kuttet persille
  • 8 knuste einebær
  • 4 gelatinplater
  • ca 10 gram salt
  • ca 10 gram pepper

Eventuelt noen strimler bacon …. da må saltet reduseres.

Renskjær svangen, og gi det en skikkelig omgang bank.Legg gelatinen i kaldt vann.Krydre skinnet på begge sider.Knus einebærene i morter, og fordel dem på innsiden av skinnet.Bland den hakkete persillen i medisterdeigen.Klem ut vannet av 2 gelatinplater og brett dem utover.Krydre kjøtt-strimlene, og fordel dem i rullen. Legg på de 2 siste gelatinplatene.Rull skinnet stramt sammen og sy sammen med bomulls tråd.
Tre en stekestrømpe på rullen, og legg den i en stekepose.Stek på 170 grader i en godt time, alt etter størrelsen.
Lykke til.

Del gjerne :-)
Scroll to top